‘Bruggenbank gunt afgedankte bruggen een tweede kans’ op NPO Radio 1

Onze Bruggenbank, de ‘marktplaats voor bruggen’, maakt hergebruik van bruggen mogelijk en levert daardoor een bijdrage aan een duurzame GWW-sector en de circulaire economie. Hiermee wordt CO2-uitstoot verminder. Dit en meer kwam naar voren tijdens een irem op NPO Radio 1.

 

Afgelopen zaterdag (06-11-2021) mochten we vanuit de Bruggenbank aanschuiven in de studio van NPO Radio 1 bij het ‘Nieuwsweekend’ om te praten over onze marktplaats voor bruggen. Het item ging over de achtergrond en het doel van het platform, onze ervaringen tot dusverre hoe een bestaande brug ergens anders toe te passen en de potentie die het hergebruik van civiele constructies in Nederland heeft.

Ook werd een oproep gedaan: wie kan ons op korte termijn helpen aan 60 meter stalen leuning voor op een brug in Appingedam? Voor dat of andere vragen neem gerust contact op via info@bruggenbank.nl of via www.bruggenbank.nl

Het item is via onderstaande link terug te luisteren:
https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuwsweekend/84ab3172-7927-4dc5-829e-9e0ceaf82b43/2021-11-06-bruggenbank-gunt-afgedankte-bruggen-een-tweede-kans

Contact

Vragen over een van de projecten, de werkwijze van de Bruggenbank, op zoek naar een brug of heeft u een over? Neem gerust contact op met ons via het info@bruggenbank.nl of telefonisch via 040-3041246.