Houten brug herplaatst in Elst

Op dinsdag 8 februari jl. is een houten brug geplaatst in Elst. De bestond oorspronkelijk uit drie secties en lag voorheen in het Vondelpark in Papendrecht. Eén van deze secties is herplaatst in een nieuw aan te leggen park langs de Rijksweg-Noord in Elst.

Midden in de Week van de Circulaire Economie heeft aannemer Heijmans de gemeente Overbetuwe een brug cadeau gedaan. Tijdens de zoektocht naar een passende waterovergang kwam de voormalige brug uit Papendrecht naar voren. In het kader van circulariteit in combinatie met de huidige schaarste aan grondstoffen bleek dit een goede oplossing. De brug, die door Kuiper Infrabouw werd aangeboden aan de Bruggenbank, wordt onderdeel van een klein wandelpark dat nieuw wordt aangelegd nabij de Grifttunnel. De komst van deze tunnel onder de spoorweg door is onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling in Elst. Met de herplaatsing van deze houten brug wordt hier een volgende stap in gezet. De resterende twee brugdelen worden later dit jaar elders ingezet – op naar de 10e herplaatste brug via de Bruggenbank dit jaar!

De Gelderlander was aanwezig om een korte reportage te maken over de herplaatsing: https://www.gelderlander.nl/lingewaard/van-papendrecht-naar-elst-tweedehands-brug-is-afsluiting-van-immens-bouwproject~a47e2f39/

Contact

Vragen over een van de projecten, de werkwijze van de Bruggenbank, op zoek naar een brug of heeft u een over? Neem gerust contact op met ons via het info@bruggenbank.nl of telefonisch via 040-3041246.