Vanuit de wijk naar de campus: houten brug in Delft krijgt tweede leven in eigen stad

Onlangs is op de campus van de TU Delft een bestaande houten fiets- en voetgangersbrug geplaatst. De brug van de Gemeente Delft uit de wijk Tanthof krijgt daarmee een tweede leven!

Een houten brug en het pad aan de Ghanastraat waren door verzakking te steil geworden voor fietsers en voetgangers, waarop de gemeente besloot de brug te vervangen en de bestaande brug aan de bieden voor hergebruik. Medio 2022 nam de gemeente Delft contact op met Bruggenbank.nl om de brug aan te bieden, waarna de TU Delft direct concrete interesse toonde.

Samen met de TU hebben we vervolgens vanuit de Bruggenbank gekeken naar hoe dit verder op te pakken en te realiseren. Uiteindelijk is op verzoek van de TU een bouwteam opgestart vanuit onder meer Royal HaskoningDHV om gezamenlijk de brug te ontmantelen en pasklaar te maken voor plaatsing op de campus. De brug ligt tussen de Huismansingel en de Molengraafsingel als verbinding tussen NEXT Delft en TNO.

Wederom een mooi project vanuit de Bruggenbank met een brug die binnen de eigen gemeentegrenzen hergebruikt is met betrokkenheid van meerdere partijen. Zie onderstaand nieuwsbericht en de video met een uitleg over de totstandkoming en een terugblik op dit project.

Benieuwd naar meer achtergrond? Lees dan dit artikel of kijk de bijbehorende video.

Contact

Vragen over een van de projecten, de werkwijze van de Bruggenbank, op zoek naar een brug of heeft u een over? Neem gerust contact op met ons via het info@bruggenbank.nl of telefonisch via 040-3041246.