Zeven bruggen, één project

Zeven bruggen in één project – het grootste project vanuit de Bruggenbank tot nu toe! Sinds de zomer van 2022 is hard gewerkt om deze zeven bruggen, afkomstig uit een woonwijk in Leerdam, een tweede leven te geven.

 

 

In de loop van 2022 bood de gemeente Vijfheerenlanden zeven bruggen aan voor hergebruik via de Bruggenbank. De bruggen, allen nog in goede staat, waren vrijgekomen bij een gebiedsontwikkeling, waarna SADC in de zomer van 2022 de eerste interesse kenbaar maakte. Sindsdien werd hard gewerkt aan de overname van de bruggen voor het nieuwe Business Park Amsterdam Osdorp. Hier ontwikkelt SADC ‘het bedrijventerrein van de toekomst’: een klimaatadaptief en zo duurzaam mogelijk bedrijventerrein met veel hergebruik van materialen. Voor de inpassing van een aantal overspanningen kwamen ze daarom uit bij de zeven bruggen uit Leerdam die op de Bruggenbank stonden. Na een inspectie op locatie van de bruggen door Royal HaskoningDHV, zijn de bruggen door Mammoet vanuti Leerdam naar hun nieuwe locatie getransporteerd.

We zijn vanuit de Bruggenbank nauw betrokken geweest bij elke stap. Het was een leerzaam project waarin lang niet alles vlekkeloos liep, maar door de inzet van alle betrokken partijen liggen de bruggen nu op locatie. Een gebruiksaanwijzing voor het hergebruik van zeven bruggen in één keer bestaat dan ook niet, daarom zijn we des te blijer met het uiteindelijke resultaat! De bruggen worden op een later moment geplaatst en we blijven de verdere ontwikkelingen volgen.

Kijk voor meer informatie ook op de website van SADC.

Contact

Vragen over een van de projecten, de werkwijze van de Bruggenbank, op zoek naar een brug of heeft u een over? Neem gerust contact op met ons via het info@bruggenbank.nl of telefonisch via 040-3041246.